O projektu digitalizacije

Nakon mnogo truda oko administracije, prikupljanja starih Sonda iz arhive te analiziranja materijala Sonda je stupila u novu, modernu eru te Vam s ponosom predstavljamo našu Sondu u digitalnom obliku.

Projekt realizirale: Filipa Špehar, Laura Tomašić, Matea Blažević, Gloria Bojo

Uredništvo

Digitalizacija Sonde

Zahvaljujući Projektu digitalizacije studentskog časopisa Sonda prikupili smo sva dosadašnja izdanja časopisa u cilju skeniranja i postavljanja istih na internetske platforme kako bi postali lako dostupni svim kolegama studentima, ali i doktorima dentalne medicine.

Cilj projekta

Glavna misao vodilja bila nam je popularizacija znanstveno-istraživačkog aspekta kod studenata dentalne medicine kako bi se studenti u što većem broju uključili u istraživanja i pisanje stručnih članaka, a to bi im omogućili dostupnošću časopisa na posebnoj internetskoj stranici

Najdugovječniji studentski projekt Stomatološkog fakulteta

S obzirom na to kako je Sonda kao časopis najdugovječniji studentski projekt Stomatološkog fakulteta željeli bismo zadržati tradiciju, ali i dodati dašak modernizacije u cilju povećanja pristupačnosti te održivosti projekta. Sonda studentima i doktorima dentalne medicine omogućuje da budu u korak sa svim najnovijim saznanjima iz struke, koja vrlo brzo napreduju. Samim time časopis Sonda postaje neizostavna literatura studenata za učenje i lakše polaganje ispita iz različitih predmeta na studiju Dentalne medicine.

Znanstveno-istraživačka sfera stomatologije

Studentski časopis Sonda omogućuje studentima, ali i doktorima dentalne medicine uključivanje u znanstveno-istraživačku sferu stomatologije kako bi svojim novim saznanjima kroz stručne radove doprinijeli daljnjem razvoju moderne stomatologije i samim time doprinijeli novim postignućima i napretku.