Prvi Zubaritanac

pišu: Marta Alerić i Svenia Antić

Udruga studenata dentalne medicine u suradnji sa studentskim projektom Studentske sekcije održala je prvi humanitarni kviz „Zubaritanac“ u četvrtak, 10. studenog 2022. godine. Kviz je održan u caffe bar-u „Kolding“. U organizaciji su sudjelovali studenti treće i četvrte godine: Svenia Antić, Sven Gojsović, Klara Križan, Ivan Mikić, Ariana Pakušić i Adrian Perić.

Prijave su bile omogućene preko Google obrasca na Instagram profilu Udruge (@usdm.sfzg) gdje se i inače mogu pratiti sve aktualne informacije o studentskim aktivnostima. Predviđen maksimalni broj prijava od 16 ekipa vrlo se brzo popunio, a članovi ekipa su tijekom kviza zajedno s organizacijskim timom imali priliku donirati novčana sredstva koja su naposlijetku bila proslijeđena Udruzi Zvončići iz Karlovca. Udruga Zvončići humanitarna je organizacija kojoj je cilj unaprjeđenje kvalitete života djece s teškoćama u razvoju.

Kviz je tematski bio vezan uz opća znanja (uz poneke „stomatološke“ asocijacije), sastojao se od 3 kruga pitanja te su na kraju četiri najuspješnije ekipe bile i nagrađene različitim nagradama, a entuzijazam organizacijskog tima kojeg su imali za planiranje i provedbu ove humanitarne akcije nagrađen je velikim odazivom i pozitivnim reakcijama studenata.

Drugi „Zubaritanac“ predviđen je za proljeće 2023. godine. U planu je svaki put donirati sredstva različitoj udruzi. Također, ovisno o zainteresiranosti studenata studija dentalne medicine na engleskom jeziku, postoji mogućnost da se u budućnosti kviz, uz hrvatski jezik, održi i na engleskom.

Na Zubaritance su, osim studenata, dobrodošli i svi ostali koji žele podržati akciju te se u dobrom društvu nasmijati i zabaviti.

„Zubaritanac“ je samo još jedna potvrda u nizu koja govori kako studenti dentalne medicine, kao članovi Udruge studenata dentalne medicine, drže do toga da budu korisni zajednici u kojoj žive.