Promocija knjige: Essentials of Dental Medicine

Piše: Gloria Bojo

Predstavljanje sveučilišnog udžbenika ,,Essentials of Dental Medicine”, čiji su glavni urednici izv. prof. dr. sc. Marin Vodanović i prof. dr. sc. Kurt W. Alt iz Austrije, održalo se 29. studenoga 2022.  u 18 sati u Smaragdnoj dvorani  Hotela Esplanade u Zagrebu.
Ovo djelo prvi je izvorno napisan sveučilišni udžbenik za studente studija Dentalne medicine na engleskom jeziku Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a donosi prikaz raznolikosti i mogućnosti koje stomatologija kao biomedicinska znanost pruža.

Promociju knjige obogatili su izvrsni govornici kao i bogati glazbeni program.
Predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine mr. sc. Hrvoje Pezo bio je prvi u nizu sjajnih govornika koji su izrazili čestitke urednicima na izvrsnom štivu koje je uspjelo okupiti rad čak 74 autora iz 20 zemalja diljem svijeta. Ravnatelj Uprave za znanost i tehnologiju Ministarstva znanosti i obrazovanja dr. sc. Hrvoje Meštrić, dekanica Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Zrinka Tarle te državna tajnica Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske dr. sc. Marija Bubaš u svojim su govorima istaknuli veliki doprinos knjige akademskoj zajednici kao i čestitke na napornom trudu i radu koje je uključivalo stvaranje knjige ,,Essentials of Dental Medicine”.
Svoje iskustvo sudjelovanja u izradi ovog sveobuhvatnog udžbenika sa prisutnima podijelili su i autori: izv. prof. dr. sc. Aida Hadžić (Bosna i Hercegovina), prof. dr. sc. Vladimer Margvelashvili (Gruzija) i prof. dr. sc. Hrvoje Jurić (Hrvatska). U svojim govorima istaknuli su zadovoljstvo uključivanja u proces nastanka ovog hvalevrijednog udžbenika.
Riječima hvale knjigu su predstavile i recenzentica prof. dr. sc. Ivana Čuković Bagić te gospođa Biserka Matešić – direktorica izdavačke kuće Naklada Slap.
Naravno govorom se obratio i glavni urednik izv. prof. dr. sc. Marin Vodanović, koji se kroz kratak osvrt prisjetio i samih početaka nastanka knjige i ideje njezinog nastanka zahvalivši se svima koji su pridonijeli u njezinu nastanku.

Cijeli događaj pratile su i glazbene točke koje su izveli kvintet tambura Glazbene škole Zlatka Balokovića i sopranistica Valentina Krajna, violinistica Katarina Kutnar, pjevački zbor Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Zubor koji je prigodno izveo pjesmu “U mog Marina” te mariachi sastav Los Caballeros koji su jednom poprilično originalnom izvedbom oduševili prisutne.